Czasami wystarczy naprawdę niewielka zmiana, aby bez dużego wysiłku
stracić kilka zbędnych kilo. Co drugi dzień dodaj do posiłku jeden
strączek papryczki chilli. Ta pikantna przyprawa przyspiesza metabolizm,
powstrzymuje proces odkładania się fałd tłuszczu, a zatem wywiera
odchudzający wpływ na organizm.
Jedna papryczka dołożona do jedzenia zwiększa spalanie kalorii aż o 25
proc.. Tak prosto można schudnąć nawet 2-3 kilo w ciągu roku. Chilli
dodawaj nawet do
owoców.
Sałatka z owoców i d dodatkiem chilli: mały ananas, nektarynka, śliwka,
banan, łyżka soku z
cytryny, łyżeczka miodu, szczypta soli i pieprzu, 1/4 chili.
Owoce trzeba obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kawałki. Polać
saałtkę sosem z soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu. Strąk papryczki
chili pokroić na małe kawałeczki i połączyć z sałatką.
Rada: Pamiętaj by usunąć z papryczki nasiona, ponieważ mają one
niezwykle ostry smak. Reguła jest taka, że im mniejszy strąk, tym
ostrzejszy